EN

NL

SARAH PRESCIMONE Onderdompelend, ontdekken we lagen van verborgen emoties, verloren herinneringen, vergeten personages en verwaarloosde lichamelijkheden. Deze bedrevenheid bestaat uit het verwarren van het verleden en de toekomst, het toestaan van de overeenkomsten en verschillen die verschijnen aan de oppervlakte als één en hetzelfde. Een transformerende reis vindt plaats binnen verschillende lichamen; Het emotionele, het fysieke en het etherische lichaam dat zichzelf vervormt en herstelt. Het manifesteren van een innerlijke en uiterlijke onderbewuste verbinding, zorgvuldig resoneren en daarbuiten overbrengen.

 

De verschijnselen van het invoeren van verschillende kanalen tegelijk, markeert het begin van het begrijpen van de woordenschat van elk individu en zijn specifieke navigatiemethoden. In het geval van Sarah, een zelfgegenereerde hybridisatie van verschillende genres, die leiden naar de experimentele en in parallel het invoeren van het liminale rijk van Butoh. De fascinatie voor deze pijlers in Sarah’s werk ligt in de erkenning van het primaire onderwerp: De bevrijding van het lichaam.

 

Sinds 2017 onderzoekt Sarah de vormgeving van choregraphieën, de begrippen 'Het lichaam in crisis' en 'Het lichaam als object'. Het verder kristalliseren met andere disciplines in een onconventionele ruimte buiten het theater.

 

Facebook

 

Sarah Prescimone