EN

NL

Judith Clijsters '’Performen vind ik één van de mooiste uitdagingen. De uitdaging om via en doorheen een voorstelling al mijn voelsprieten open te zetten en energie uit te zenden en weer op te pikken. Het streven om hetgeen ik zelf vaak niet onder woorden kan brengen, toch zichtbaar te maken.’’

 

Judith Clijsters (1986) creëert high-intensity danswerk met humor en luchtigheid aan de basis. Judith observeert hoe we als maatschappij omgaan met ons lichaam en spiegelt dit op een speelse manier terug aan haar publiek. Haar voorstellingen balanceren tussen abstract en toegankelijk open werk. Ze woont in Antwerpen (BE) en werkt over de grenzen tussen België en Nederland heen. Door de betrokkenheid en ondersteuning van Makershuis Tilburg kreeg Judith vaste grond onder haar voeten in Nederland.

 

Haar werk toerde door Nederland met Moving Futures Festival, Le Guess Who? Festival, Festival Cement, Korzo Den Haag, Lux Nijmegen, Dansmakers Amsterdam en door België op C-TAKT festival, MHKA Antwerpen, C-mine cultuurcentrum Genk, ccBerchem en anderen.

Naast eigen werk is Judith coördinator bij Passerelle, Platform voor jonge dans (BE), waar ze dans naar jongeren toebrengt via projecten. Ze is ook docent bij Artesis, Bachelor Dans in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in DeSingel.

 

Website

Facebook

Instagram

Judith Clijsters